Tillbaka till Båtradio

SRC VHF på distans

  • Bästa hjälpen på sjön - lär dig VHFen
  • Här får "kom" en helt ny betydelse. kom!
  • Detta certifikat gäller utomlands

Detta är en distanskurs och handlar om begränsat certifikat för sjöradiotrafik på SRC (Short Range Certificate) som tidigare kallades VHF-kurs. En väl fungerande båtradio ökar säkerheten ombord. Med SRC når du en kustradiostation och kan då kopplas in på telefonnätet. Du når dessutom alla närliggande fartyg, sjöräddningen, kustbevakningen, lotsar och handelsfartyg - det är den stora skillnaden gentemot mobiltelefonen och häri ligger också den ökade säkerheten!

INNEHÅLL
Hur kustradion fungerar och få kunskaper så att man kan klara av att avlägga ett teoriprov för att få begränsad SRC behörighet.

UPPLÄGG
Distansundervisning: du studerar i din egen takt och kommunicerar med din lärare via e-post.

SRC som distanskurs startar i stort sett en gång per månad. Passar inte denna starttid så håll utkik på hemsidan efter nästa start.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Vi använder oss av Sven-Göran Palm "Radiokommunikation till sjöss VHF/SRC". Den kostar 150 kr o skickas ut inför kursstarten o faktureras separat.

TEORIPROV
Efter avslutad kurs anordnas ett prov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 300 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.

BRA ATT VETA
Du måste ha tillgång till dator och internet. Se till att du har angett en fungerande e-postadress.
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare