Tillbaka till Data

Från idé till produkt- Grafisk formgivning i Adobes programportfölj

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Skapa affischer, inbjudningskort och foldrar som ger ett riktigt proffsigt intryck!
Vi går igenom hela arbetsflödet från idé till färdig produkt och lär oss på vägen att hantera kraftfulla verktyg som Photoshop, Illustrator och InDesign.


Innehåll
Upptäck hur roligt det är med grafisk formgivning! Vi kommer att gå igenom hur ett effektivt arbetsflöde kan se ut och testa de populäraste funktionerna i Adobes programportfölj.

Kursen ger dig möjlighet att göra verklighet av dina egna idéer med stöd och feedback från både kursledare och kursdeltagare! Vi avslutar kursen med att färdigställa till tryckfärdigt material.

Upplägg
Vi varvar teori och praktik i vår datasal. Du behöver inte äga programmen själv, men kreativt arbete tar tid och du uppmuntras att arbeta med idéer eller produktion hemifrån. Två av kursens tillfällen kommer fungera som workshops där vi arbetar individuellt med stöd från handledare och övriga i gruppen. Det kommer att bli riktigt roligt!

Illustrator
· Introduktion och arbetsflöde, standardverktyg
· Advancerade verktyg och texthantering

Photoshop
· Introduktion och arbetsflöde, lagerhantering och friläggning
· Retusch, justeringslager och filter.

InDesign
· Introduktion och arbetsflöde
· Typografi och layout

Förkunskaper
God datorvana krävs. Du behöver inte kunna rita, ett kreativt intresse hjälper dock!


Kursledare
Johan Ahlstrand, utbildad kommunikatör och formgivare som idag arbetar med marknadsföring på ett mellanstort elektronikföretag. Stort intresse för konst, musik och produktdesign.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
All kurslitteratur är digital och kommer att tillhandahållas av kursledare.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Bra att veta
Stationära datorer med Windows 10 och office 2016 finns i kurslokalen. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan