Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering forts - distanskurs

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Gå en fotokurs på distans - full frihet i tid och rum!

I grundkursen ingick grundläggande fototeknik, och handlade huvudsakligen om hur man hanterar sin kamera. I fortsättningskursen tas kunnandet ett steg längre och handlar om hur man enkelt och på ytterligare ett sätt kan hantera sin kamera när man behärskar grunderna. Lektionerna är inspelade och kan ses när som helst och hur många gånger som helst.
Kursen tar också upp histogram, bildkomposition, allmänna och specifika arbetssätt och metoder.
Till kursen kopplas också övningsuppgifter och självtestfrågor.

UPPLÄGG o ARBETSSÄTT
Kursen omfattar fem kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via en enkel datorplattform. Du kan hämta lektionsmaterial i form av ljud/bild, skriven text och arbetsuppgifter. Du har också en egen mapp som du kan lägga bilder i. Dina bilder kommenteras regelbundet av kursledaren. Du kan ställa frågor via mejl och du kan också ha kontakt med övriga kursdeltagare.
Under två timmar per vecka finns kursledaren tillgänglig via Skype för enskilda diskussioner eller för hela gruppens diskussioner.

Du bör lägga ner cirka fyra studietimmar per vecka på kursen. En studietimma är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig

Under kursen får många varierande övningsuppgifter. Du kan ladda upp dina bilder och få dem kommenterade av kursledare och om du så vill av de andra kursdeltagarna.

FÖRKUNSKAPER o UTRUSTNING
Du behöver ha kunskaper inom fotografering i höjd med vår grundkurs på distans. Du behöver tillgång till en dator med några gratisprogram och grundläggande datorkunskap. Du har kanske en digitalkamera men det är en fördel om det är en systemkamera. Flera delar av kursen kan också tillämpas på en enklare kamera.

KURSLEDARE
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

VIKTIGT
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter och annat mailas ut. Dessutom används din e-postadress för att logga in på kursplatsen på Internet.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan