Tillbaka till Företagsekonomi

Starta eget - börja med en distanskurs

En grundkurs där den egna kreativiteten och en praktisk verktygslåda i skön förening kan leda till förverkligandet av drömmen om det egna företaget.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen vänder sig till dig som har planer på att starta ett eget företag. Men passar lika bra för dig som är anställd och vill eller behöver lära dig grunderna i företagsekonomi.
Fokus ligger på praktiska arbetsuppgifter och tekniker inom företagsekonomi, bokföring och affärsjuridik. Med total flexibilitet i tid och rum, dvs genom distansstudier, tillägnar du dig innehållet i de inledande tio kursstegen.

UPPLÄGG
Distanskurs på nätet. Beräknad studietid är 3 timmar/vecka i 10 veckor.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande datakunskaper.

OM KURSLEDAREN
Våra ledare har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av ekonomi-, vuxen- och distansutbildning. De har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning, eller motsvarande.
Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår i priset.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan