Tillbaka till Konsthantverk

DIY: Gjut i betong till hemmet

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Det är lätt att gjuta egen heminredning! Med finbetong gjuter vi en hård kudde som passar för t ex ett värmeljus eller kanske godisskålen samt en kruka/vas. Testa något helt nytt & skapa en unik detalj i ditt hem.

Innehåll
Vid första tillfället gjuter vi kudden, andra gången gör vi krukan/vasen och tredje gången vi ses så dekorerar vi kudden och målar krukan/vasen. Dekorationen kan varieras genom målning, textning, lack, decoupage, glitter, pärlor/paljetter, bokstäver mm. Efter denna kurs kommer du kunna fortsätta gjuta saker hemma och med hjälp av återbruk av förpackningar och silvertejp skapar du egna former.

Upplägg
Vi träffas 3 x 45 minuter under 3 veckor. Samma veckotid & dag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Kursledare
Emma Jansson är ny ledare på Medborgarskolan med ett brinnande intresse för pyssel. Hon testar gärna nya metoder & material. Att pyssla ska vara roligt är Emmas melodi.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Medtag: Någon speciell dekoration på din kudde/vas, en frottéhandduk som stomme till krukan/vasen samt ett par disk/gummihandskar att använda vid gjutningen. Kursmaterial ingår.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har fler DIY-kurser med Emma. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare