Tillbaka till Konsthantverk

DIY: Skapa i makramé

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Makramé är en teknik där du med snören/garn knyter olika sorters knutar för att skapa en dekoration. Du lär dig de vanligaste knutarna och kan därmed göra en väggbonad, armband eller ampel till en kruka. Testa något helt nytt & skapa en unik detalj i ditt hem.

Innehåll
Makramé är en teknik där du med snören/garn knyter olika sorters knutar för att skapa en dekoration. Du lär dig de vanligaste knutarna och kan därmed göra en väggbonad, armband eller ampel till en kruka.

Upplägg
Vi träffas 3 x 45 minuter under 4 veckor. Samma veckotid & dag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Kursledare
Emma Jansson är ny ledare på Medborgarskolan med ett brinnande intresse för pyssel. Hon testar gärna nya metoder & material. Att pyssla ska vara roligt är Emmas melodi.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köps av kursdeltagarna. Medtag: Bomullsgarn, hur mycket garn som går åt varierar efter vilka knutar man ska slå, men vill du göra en väggbonad så räkna med att trådarna, från uppläggningen mätt, ska vara fyra till fem gånger det färdiga arbetets längd. Eftersom trådarna används parvis mäts de helst upp dubbelt så långa som de ska vara, dvs 8 gånger den färdiga arbetslängden. Antal trådar bestäms efter hur brett arbete du vill göra. En rundstav eller en gren från naturen vilken dina dubbla trådar ska fästas i. Återkom vid frågor.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har fler DIY-kurser med Emma. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan