Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring 3 Visma administration och bokföring - distanskurs

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Kursen utgår från Visma Administration 500/1000 som är ett integrerat administrationsprogram för bl a bokföring, kund- och leverantörsreskontra. Visma Administration är Sveriges mest köpta program för bokföring och fakturering.

INNEHÅLL
Kursen är anpassad efter faktureringsmetoden. Efter kursen ska man själv kunna tillämpa kunskaperna när man ska databokföra och sköta faktureringen i ett företag.

INNEHÅLL
1. Introduktion
Årsavslut och nytt år. Prislista. Konteringssövning.

2. Visma Administration 500
Bokföring. Resultatenheter. Automatfördelningar. Konteringsmallar. Avstämningar. Låsning av månad.

3. Visma Administration 500
Kundreskontra. Radtexter. Dokumenttexter. Kundrabatter. Olika prislistor.

4. Visma Administration 500
Leverantörsreskontra. Betalning via fil. Säkerhetskopiering/återställning.

5. Integrerad konteringsövning
Integrering. Svåra affärshändelser.

6. Integrerad konteringsövning, fortsättning
Integrering. Avstämningar.

UPPLÄGG
Kursen omfattar sex kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett klassrum på Folkbildningsnätet under 10 veckor. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Kursen avslutas med en inlämningsuppgift som är obligatorisk för att bli godkänd på kursen.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande data- och bokföringskunskaper. Kursen är tredje delen bland våra ekonomikurser. Del ett är Bokföring grundkurs och del två är Bokföring fortsättning med Visma.

KURSLEDARE
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår i priset och finns för nedladdning under kursens gång.

PROGRAMVAROR MM
First Class - finns för nedladdning på www.folkbildning.net
Adobe Reader - finns för nedladdning på www.adobe.se
Visma Administration 500 - har du inte programvaran har du möjlighet att ladda ner en utbildningsversion från Internet.
PC eller Mac (Intel-baserad) med operativsystem Windows 7 / 8, Vista eller XP. Internetanslutning krävs. Tilläggsprogramvara krävs för användning på Mac. Kontakta Visma eller din datorleverantör.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

BRA ATT VETA
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor