Tillbaka till Släktforskning

Släktforskning - Kamratcirkel, fortsättning

  • Lär dig om släktforskning på nätet
  • Hitta dina rötter samtidigt som du lär dig om släktforskning
  • Lär dig släktforskningsprogram

Släkthistoria är ett fascinerande ämne. Gamla fotografier, brev eller funderingar kring släktens tidigare historia väcker nyfikenhet.
Denna kurs går varannan vecka!

INNEHÅLL OCH MÅL:
Du kan få veta en hel del genom att intervjua äldre släktingar, men ganska snart måste man gå vidare. Då är arkiven, där de offentliga källorna förvaras, en verklig guldgruva. Ingenstans i världen finns det så goda förutsättningar för att ta reda på sin släkts historia som i Sverige.
Kursen visar dig hur det går till att göra en grundläggande kartläggning av släkten, med hjälp av kyrkoarkiv. Du får kunskap i hur man använder Genline, SVAR och Arkiv Digital. Du kan även abonnera på alla eller någon av de nämnda under kurstiden, för en mindre kostnad.
Undervisningen sker på PC. Under kursen använder vi Genline på kursdatorerna samt olika CD-skivor. Förkunskaper behövs inte, men gärna datorvana.

FÖRKUNSKAPER:
Viss datorvana krävs, för att du ska kunna söka i arkiven på datorn. Fördel att ha gått grundkurs.

KURSLEDARE
Sven Hermansson är en mycket uppskattad kursledare och en dedikerad släktforskare som har hållit kurser i bokbinderi och släktforskning i många terminer!
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Varannan vecka.

KURSMATERIAL
Ingår ej.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Gå en kurs, vanlig eller på distans, för att hitta din släkt. En spännande resa kan vi lova!

Se hur en kurs är uppbyggd

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan