Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundkurs - Skaffa valp!

Går du i funderingar på att skaffa valp? Under denna endagskurs får du grundläggande kunskaper inför ditt valpköp och den första tiden hemma tillsammans med valpen.

Innehåll
Dagen inleds med en diskussion kring vem du är och vilken hundras du bör välja utifrån dina behov och begränsningar. Under dagen finns det möjlighet att ställa frågor både till kursledaren och andra deltagare. Kursen innefattar bland annat:
-Genomgång av de olika rasgrupperna
- Att hitta seriösa uppfödare
- Avtal och papper från uppfödaren
- Hur förbereder man hemmet och valpsäkrar det
- Vad bör du tänka på under den första tiden när du får hem din valp
- När och hur du ensamhetstränar din valp

Upplägg
Vi träffas under en lördag mellan klockan 10.00 -16.00. Ta gärna med dig lunch eftersom vi gör ett uppehåll på cirka 45 minuter kring lunchtid. Kursen omfattar totalt sju studietimmar.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Hans Norling är instruktör med instruktörsutbildning från SBK. Han har tre egna hundar, Yondo och Haxim som båda är av rasen saluki och Kite som är en belgisk vallhund. Hans har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare med bland annat deltagande i två SM på meritlistan. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Du får en faktura/kallelse skickad till din angivna e-postadress i god tid innan kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan