Retorik & Kroppsspråk

Kroppsspråk, den icke-verbala kommunikationen. Så vad säger chefen, kollegan eller kärleken med sitt kroppsspråk? Vad sänder jag för signaler? Skillnader i manlig och kvinnlig kommunikation. I denna kurs får du utveckla konsten att fånga dina lyssnare.>

Innehåll
"konsten att vad det än gäller finna det som är bäst ägnat att övertyga" (Aristoteles)
Under 8 tillfällen få bekanta sig med retorikens grunder och fördjupa sig i vad kroppsspråket har för betydelse. Vid avslutningen kommer du framföra ett examinerande tal, där du visar upp de kunskaper du fått med dig av kursen.
• Hur kommunicerar vi?
• Vad är manligt och kvinnligt?
• Hur viktigt är mina/andras kläder, accessoarer?
• Kan jag påverka min status genom kroppsspråk?
• Har vi samma kroppsspråk i hela världen?
• Vad säger min/andras mimik?
• Vilka signaler sänder jag själv ut?
• Vad är ett ärligt kroppsspråk?

Vardagsretorik har alla människor användning av. Det kan vara en situation som du vill stärka dig själv i, vara toastmaster på ett bröllop eller siktar mot ett nytt jobb. Denna kurs kommer ge dig grunder i att utveckla ditt kroppsspråk och lära dig konsten att fånga andras intresse.

Upplägg
Lektion 8 examination i form av framförande. Alla lektioner kommer kursledare undervisa i teori samt att kursdeltagarna får göra praktiska övningar.

Förkunskaper
Inga

Kursledare
Maria Sjögren är säljaren i grund och botten som älskar retorik. Hon har vana av presentationer inom olika kategorier, så väl som att hålla tal på en privat tillställning som att hålla en presentation inom EU-projekt.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kursen är på 8 ggr á 3 studietimmar.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan