Tillbaka till Matlagningskurser

Bubblor i glaset

Är du nyfiken på att lära dig mer om Champagne? Kursen bjuder på kulturhistoriska fakta och inspirerande historier om Champagne.

Innehåll
Champagne - dryckernas drottning.
En bra champagne kan avnjutas vid fler tillfällen än nyårsafton och när bröllopsklockorna ringer. Det finns alltid tillfällen att njuta av champagne.

Upplägg
Ett tillfälle den 15 november. Kvällen börjar med en föreläsning om Champagne samt tillverkning. Efter kvällens föreläsning erbjuds champagneprovning för dem som vill.

Förkunskaper
Intresse för vin och mat.

Kursledare
Kursledare är Thomas Andersson, utbildad sommelier och diplomerad från Restaurangakademien Stockholm, mångårig provare
på Grythyttans Gästgiveri, radiopratat i P 4 Värmland samt reseledare för ett stort antal vinresor runt i vinvärlden. Thomas är dessutom champagneälskare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Se gärna vårt utbud av matlagningskurser,.


Bra att veta

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan