Konsten i att hålla tal!Innehåll
Drömmer du om att ställa dig upp och klinga i glaset och hålla ett roligt och inspirerande tal? Känner du ängslan för att tala inför folk? Vill du kunna strukturera ett tal så det håller en röd tråd?
Denna kurs ger dig konkreta tips och råd i att bli en bättre talare. Att komma över nervositeten och göra kraftfullare intryck. Med hjälp av den retoriska verktygslådan får du en fantastisk möjlighet att framföra sig budskap. Strukturera talet, använda rösten och kroppsspråket.
Kursen ger dig grundläggande kunskap i ethos, pathos och logos samt retorikens tre olika tal genrer. Du kommer även lära dig bland annat att bygga upp talets disposition, få knep i att hantera nervositet och utveckla dina kroppsrörelser.

Förkunskaper
Inga

Kursledare
Maria Sjögren är säljaren i grund och botten som älskar retorik. Hon har vana av presentationer inom olika kategorier, så väl som att hålla tal på en privat tillställning som att hålla en presentation inom EU-projekt.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kursen är på : 5 tillfällen med 2*45 studietimmar

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor