Tillbaka till Yoga

Kundaliniyoga

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Kundaliniyoga balanserar och förbättrar din energi, ditt lugn och din förmåga till återhämtning. En kurs för dig som vill kombinera fysisk och mental träning. Klangskålarnas ljud ger ytterligare en dimension till yogans avslappning.

Innehåll
- Öka din kroppsmedvetenhet och styrka
- Få bättre koncentrationsförmåga
- Få verktyg för att hantera stress

Yogaövningarna balanserar kroppen, vi blir starkare och får bättre hållning. Genom medvetna andetag stärks effekten av övningarna, kroppsmedvetenheten och sinnet blir lugnare. Du förbättrar din fysiska och mentala uthållighet och kan reducera stressymptom.

Vi börjar med en kriya, ett set med övningar med kort vila mellan. Efter kriyan blir det en liggande avslappning till klangskålarnas vibrationer. Vi avslutar sedan med en sittande meditation, ofta med ett mantra.

Målet är att du efter passet ska känna större lugn och ha mer energi. På längre sikt ökar din medvetenhet om kroppen och om dig själv.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Var och en gör så gott en kan utifrån sina egna förutsättningar. Övningarna anpassas efter dig och det finns möjlighet att sitta på stol. Välkommen ny som erfaren yogi!

Kursledare
Denna kurs leds av Hannele Surjot Kaur som är diplomerad yogalärare, Qigong mästare, zonterapeut, reflexolog och massör. Hon leder även Medborgarskolans senioryoga och andra typer av yoga runt om i Göteborg. Hannele upplever att hon fått en djupare mening och förståelse för sitt eget liv efter att hon börjat med yoga. Hon har även blivit mer fokuserad och känner effekterna av yogan som lett till bättre hälsa både fysiskt, psykiskt och mentalt och vill nu dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till Medborgarskolans kursdeltagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Mattor finns att låna för den som vill.

Bra att veta
Uppehåll för höstlov v.44.

Kom i mjuka och bekväma kläder. Vi tränar barfota eller med strumpor. Ha med vattenflaska, då vi aktivt använder andningen behöver vi kontinuerligt fylla på med vätska.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!