Tillbaka till Konstvetenskap och konsthistoria

Rom - den eviga staden

Rom är en historisk stad med mycket att upptäcka. I denna kurs får du lära dig om Roms historia, dess kultur och sevärdheter. Helt enkelt det du behöver veta för att utforska både kända och okända delar av Roms rika kulturliv

Innehåll
Vi pratar och diskuterar Roms historia, kultur- och samhällsliv och dess sevärdheter. Efter kursen kommer du som deltagare ha möjlighet att följa med Lars-Gunnar till Rom på en guidade resa och upptäcka staden och dess sevärdheter och kultur. Resan planeras till våren 2018. Observera att resan arrangeras utanför Medborgarskolans regi och ej ingår i kursavgiften.

Upplägg
5 träffar med 2x45 minuter per träff.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Lars-Gunnar Andersson har studerat litteratur- och konstvetenskap och ägnat mycket tid till att arrangera guidade resor i flera europeiska städer.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Eventuellt kursmaterial tilldelas av kursledaren.

Tips på vidareutveckling
Varför inte starta en Mervetargrupp som träffas när kursen är slut och diskuterar vidare om Rom och andra intressanta områden?

Bra att veta
I kursen ingår 15 minuters paus. Ta gärna med en femma om du vill köpa en kopp kaffe eller te.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan