Tillbaka till Yoga

Kundalini-yoga

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Kundaliniyoga är en klassisk dynamisk form av yoga som passar alla, yngre som äldre, tränade eller otränade.
Kundalini betyder livskraft och är en yogaform som syftar till att öka ditt välbefinnande, skapa balans, inre frid och att optimera din hälsa.
Du ökar din rörlighet samt får ny kraft och energi för att hantera vardagen.

INNEHÅLL
Varje yogapass innehåller fysiska rörelser, meditationer och avslappning. Du kommer också att lära dig olika andningstekniker i samklang med övningarna eller meditationerna. Var och en utför passet utifrån sin egen förmåga och utan prestige för att utvecklas i sin egen takt. De dynamiska rörelserna mjukar upp kroppen och sätter igång energiflödet. Under meditationen stillar vi sinnet och skärper koncentrationen. Avslappningen är en viktig del av passet för det är då som effekterna av yogan integreras hos oss.
Varje pass har ett direkt syfte och det finns t ex yogapass för att minska stress, förbättra immunförsvaret, stärka ryggen etc.

FÖRKUNSKAPER
Alla är välkomna, nivån anpassas efter gruppen.

KURSMATERIAL
Yogamatta och filt finns i lokalen.

KURSLEDARE
Lena har utövat olika former av yoga under mer än 20 års tid och fastnade för Kundaliniyoga för några år sedan. Hon valde då att utbilda sig till internationell certifierad Kundaliniyoga- och meditations-instruktör hos Emma Öberg på Mangalam i Varberg.
Yogan är numera en naturlig del av Lenas liv och den stora passionen gör att hon vill inspirera andra till att upptäcka yogans fantastiska möjligheter.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du kan röra dig i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng gärna av mobilen innan du kommer in i lokalen.
Man kan köpa Säsongskort, klippkort eller månadskort som alternativ till kursavgiften.

Rabatterat pris, 20%, för heltidsstuderande, pensionär. Ev rabattorsak anges vid anmälan. Giltigt intyg skall uppvisas. Fakturan som skickas hem till dig är utställd på fullpriset men efter att du visat/skickat in kopia på studentkort etc betalar du in det rabatterade beloppet efter vår bekräftelse.
Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan