Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness, nybörjare

Vill du lära dig att leva mer i nuet, släppa stress och oro för framtiden och sluta älta det som varit? Mindfulness skapar balans i livet och kan höja din livskvalitet! Välkommen på en kurs där du lär dig att hitta ett lugn i vardagen och få kontakt med livet som det är just nu.

INNEHÅLL
Mindfulness har i vetenskapliga studier visat sig vara en mycket effektiv metod för att lindra t.ex. stress, sömnsvårigheter och depression. Med enkla övningar, diskussioner och reflektioner kan du öka din förmåga att vara här och nu.

Du kan också öka uppmärksamheten på dina tankar och känslor, utan att värdera eller bedöma dem. På så sätt kan du skapa balans och acceptans.

UPPLÄGG
Vi utvecklar och tränar successivt nya mentala banor genom enklare meditationsövningar, skrivande, diskussioner, andnings- och avslappningstekniker. Mellan varje tillfälle får du egna övningar att göra för att öva upp din närvaro och ditt fokus.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Carina Israelson är utbildad i Mindfulness (MBSR) steg 1. Hon är även pedagog och psykosyntesterapeut och har läst konflikthantering. Carina arbetar med kurser och föredrag i kommunikation, konflikthantering för föräldrar (föräldrastöd), samtal och håller mindfulnesskurser.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår ej i kursavgiften.

Kursboken "Lycka nu" av Titti Holmér kan du köpa på nätet för ca 51 kronor.

BRA ATT VETA
Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare: Carina Israelsson Berg
  • Start: den 4 september 2017
  • Dag och tid: Måndag 18:00-20:15
  • Kurstimmar: 21
  • Tillfällen: 7
  • Kursnummer: 15379
  • Pris: 2195 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Haga Östergata 12
41301 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor