Tillbaka till Yoga

Yoga för gravida

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

INNEHÅLL
Yoga ger dig större välmående under graviditeten, både för dig själv och för barnet du väntar. Du lär dig att slappna av och förbereder kropp och sinne inför förlossningen.
Kursen innehåller fysisk yoga, andningsövningar och djupavspänning.

Graviditet och förlossning medför förändringar både fysiskt och psykiskt. Yoga kan vara ditt verktyg under dessa förändringar. Du ger dig tid till att vara, att falla till ro och vila i dig själv. Via yogan skapar vi möjligheten att utveckla din förmåga i att lyssna på vad du och din kropp behöver. Det är inte svårt att göra yoga, du behöver inte vara smidig eller bra på att spänna av. Vi har alla olika utgångspunkter och yogan hjälper dig där just du är.

Utbytet av kursen är bland annat
• Ditt kroppsmedvetande och din känslighet utvecklas
• Du förebygger besvär som kan uppkomma i samband med graviditeten
• Du lär dig verktyg som du kan använda under graviditeten och förlossningen
• Du övar upp din förmåga till att vara närvarande och att utan rädsla uppleva det som försiggår i och omkring dig, så att du kan uppleva graviditeten och förlossningen klarare

"Att ge sig tid och ro till att lyssna på kroppen och uppleva den förändringen den genomgår, är för mig den största vinsten med att göra yoga under min graviditet. Yoga ger mig en fristad från en stressig vardag för att vända tankarna och medvetandet inåt till det nya liv som spirar och till att bygga upp ett förtroende till mig själv.
Yogan stärker samtidigt musklerna och ger en större smidighet, vilket förbättrar mitt fysiska välbefinnande när kroppen har extra vikt och volym." (Marie, kursdeltagare)

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper.

KURSLEDARE
Caroline Fredholm
Utbildad på Atmajyoti’s gravidyoga-lärarutbildning, Stockholm.
”För mig är gravidyoga något alldeles speciellt då jag får äran att följa kursdeltagarna under deras graviditet. Det känns värdefullt för mig att kunna bidra till att ni finner en styrka och ett lugn under en av de viktigaste perioderna i en kvinnas liv och även för att skapa en trygg och harmonisk miljö för barnet.”

KURSMATERIAL
Tjocka mjuka yogamattor finns i lokalen, även tunnare mattor, bolster, kuddar och filtar. Men ta med egen matta om du vill, och ev vattenflaska.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan