Tillbaka till Yoga

Yoga, avspänning & meditation - grund/mellan

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Innehåller fysisk yoga, andningsövningar, djupavspänningen Yoga Nidra och meditationstekniker

INNEHÅLL
Den klassiska Hathayoga har rötter i Satyanadatraditionen.
Den fysiska yogan, asana är den största delen av kursen som utveklar sig i 4 olika program med många olika former av övningar.
Andningsövningar, Pranayama är en viktig del av kursen som påverka vår energi och löser blockeringar. Djupavspänningen, Yoga Nidra är en populär och skön liggande meditativ avspänning som finns på alla pass. Lektionen avslutas med en kort meditationsteknik på grundnivå.Traktak, där tittar man på lågan på ett stearinljus, mindfullnesmeditationen, Kaya Stairam eller meditation baseras på psykiska andetag Ujjai Pranayama.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

KURSLEDARE
Omkarananda Morten Jepsen
är född 1968 i Köpenhamn. Som 16 årig började han med Yoga och Meditation, och han har undervisat sedan 1990 i Nordeuropa. Omkarananda hade som barn upplevelser med Nadayoga och Ishwara Devata (psykiska ljud och symboler) som väckte hans spirituella intresse. Han är elev av Satyananda traditionen och dess lärare, men är också mycket inspirerad av zen buddism och Eckhart Tolle. Sedan 2000 har Omkarananda varit aktiv i Sydsverige och han har startat Klassisk Yoga och Meditation i centrala Malmö och Lund. Omkarananda har deltagit på internationella yoga kongresser, och han har skrivit och fotograferat till olika yogatidskrifter och hemsidor.

KURSMATERIAL
Yogamatta och filt finns i lokalen.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!
Man kan köpa Säsongskort, klippkort eller månadskort som alternativ till kursavgiften.

Rabatterat pris, 20%, för heltidsstuderande, pensionär. Ev rabattorsak anges vid anmälan. Giltigt intyg skall uppvisas. Fakturan som skickas hem till dig är utställd på fullpriset men efter att du visat upp rabattintyg betalar du in det rabatterade beloppet. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor