Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness - nybörjare -Limhamn

Att vara medvetet närvarande är ett förhållningssätt som handlar om att leva i större medvetenhet om sig själv och det som finns i just denna stund, i nuet. När man gör det uppfattar man saker och ting mer som de är och förmågan att fatta kloka beslut, göra nya val och ta nya steg i livet ökar. De flesta har nytta av att lära sig mindfulness inte minst för att få ett ökat lugn och gå ner i varv. Det finns forskning som visar att mindfulness fungerar för att bland annat minska stress och smärta.
Mindfulness ger dig en möjlighet att öka din livskvalitet .

INNEHÅLL
Detta är en baskurs i Mindfulness som hjälper dig att:
minska stress
förbättra koncentration och fokus
slappna av och sova bättre

Du får lära dig vad mindfulness verkligen handlar om och hur du kan integrera övningar i din vardag. Du får även lära dig enkla vetenskapliga tekniker för stresshantering, koncentration och avslappning.

FÖRKUNSKAPER
Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Henrik Ahlgren är utbildad mindfulness instruktör steg 1 (enligt MBSR-metoden). Han har även studerat välmåendeforskning, motivation, coachning, m.m. på Högskolan i Skövde vid Psykologiska coach programmet. Han har fokus på akademisk/kognitiv coaching från positiv psykologi (hitta individer och gruppers välmående och styrkor, samt hur man kan förbättra dessa).
Med kunskaper kring vetenskapen om vad som sker i hjärnan biologiskt och psykologiskt, har detta perspektiv hjälpt honom kunna arbeta med individer/grupper på bästa sätt.

KURSMATERIAL
Finns på plats och delas ut.

BRA ATT VETA
Kom gärna ledigt klädd. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!

Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället att förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor