Tillbaka till Vävning

Vävning

Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material. Endast fantasin sätter gränser!

Innehåll
Du som nybörjare får lära dig att sätta upp och väva enkla vävnader, t ex löpare, kuddar och mattor, i de enklaste teknikerna. Du som vävt innan lär dig nya tekniker. Tillsammans med kursledaren bestämmer du vad som är lämpligt att göra. Här får du de kunskaper om vävtekniker, material, färg och form du behöver för att utveckla din skaparlust och samtidigt bevara ett fint hantverk. Du lär dig uppsättning, materiallära, garn- och mönsterberäkning.

Upplägg
Ledaren går igenom de olika momenten gemensamt och individuellt. Du arbetar med hopfällbara vävstolar, som du kan låna hem och arbeta med hemma mellan sammankomsterna. Det finns även möjlighet att väva på större vävstol - golvvävstol.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Gun-Britt har genomgått gymnasial vävutbildning i Härnösand, vävutbildning i Sätergläntan och utbildning i att väva i annorlunda material.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling

Kursmaterial
Ta med papper, penna, sax och måttband. Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Du kan ta med eget material eller beställa material gemensamt i gruppen. I kurslokalen finns tillgång till inspirationsmaterial t ex böcker och vävprover.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Bra att veta
Vävlokalen ligger på Hammarfallsgatan 15 i Ludvika. Snett ovanför Pingstkyrkan. Sväng in vid Willys, åk fram till första korsningen ta till vänster, och sedan svag vänster och rakt fram till första hyreshuset på höger sida. Ingång på gaveln en trappa ned.

I gruppen är oftast kursdeltagarna på olika nivå, men det går utmärkt att komma som nybörjare i en pågående grupp.
Det är möjligt att tillsammans med andra kursdeltagare bilda en grupp som väver utöver kurstillfällena.
Vävstolen fäller du ihop, tar med hem och väver på lediga stunder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan