Tillbaka till Fotografi och film

Ställ ut dina fotografier - så gör du

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Skulle du vilja ställa ut dina fotografier? Ta chansen att lära dig alla steg från att planera till att genomföra en fotoutställning. Vi träffas vid fem tillfällen under hösten och avslutar med en gemensam utställning under arbetsnamnet ”Ack Värmland”. Du kan medverka antingen med befintliga bilder eller så fotograferar du nya alster under hösten.

Innehåll
Under handledning av yrkesfotograf Christina Josepsshon kommer vi att planera utställningen från början till slut. Genomgång av era bilder vid varje kurstillfälle samt att vi kommer att skriva bildtexter, ta fram vernissagekort, utställningsplansch för marknadsföring. Förbereda och hänga upp utställningen, bjuda in gäster, medverka personligen på första utställningsdagen. Kostnad för print av bilder och ramar till sin egna medverkan i utställningen tillkommer utöver kursavgiften. Utställningen äger rum i Karlstad under 1:advent.

Upplägg
15 oktober kursgenomgång - 22 oktober bildgenomgång - 29 oktober bildgenomgång samt vernissagekort - 5 november Val av bilder, skriva bildtexter, bjuda in gäster- 26 november Hänga upp medverkande bilder - 1 december genomförande av utställning

Kursledare
Att fånga färgstarka ögonblick är Christina Josephssons styrka som porträttfotograf och sedan nio år arbetar hon med att fotografera bröllop & barn som inriktning och specialitet. Med 100-tals fotograferade bröllop, familjer och företag brinner hon för sina uppdrag! Att släppas in i människor unika vardag & fest är en stor glädje men också en utmaning. Varje möte är spännande, stimulerande och unikt. Min uppgift som porträttfotograf är att med nyfikenhet och närvaro fånga varje persons unika uttryck. Att skapa färgstarka ögonblicksbilder med kärlek, humor och glädje är mitt signum!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Material ingår i kursavgiften. Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Tag med din kamera och komplett manual och kläder efter väder. I kurstiden ingår paus för lunch och fika. Kyl och micro finns att tillgå. Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor