Tillbaka till Kultur- och samhällsgeografi

Caffè Italiano Kulturkväll 24/11

Det här är mötesplatsen för alla Italienvänner! Denna kväll kommer vi att få lära oss mer om italiensk kultur och lyssna till ett intressant föredrag. Vår kursledare Daniela Mariotti Alegi erbjuder ett enklare tilltugg medan Lars-Gunnar Andersson håller föredrag om något man inte kan hoppa över som Italienintresserad, Benito Mussolini. Vi pratar även om italiensk kultur, mat och språk.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Kursledare
Daniela Mariotti Alegi kommer från Italien och har många års erfarenhet av att hålla i kurser på Medborgarskolan och ett brinnande intresse för italiensk matkultur och matlagning!

Lars-Gunnar Andersson har studerat litteratur- och konstvetenskap och ägnat mycket tid till att arrangera guidade resor i flera europeiska städer bland annat Italien.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Tips på vidareutveckling
Vill du ha mer av Italien och landets härliga kultur? Anmäl dig till någon av alla våra matlagningskurser eller gå på en italiensk afton. Eller varför inte gå en matlagningskurs på plats i Italien? Vi har kurser både i Umbrien och Sperlonga!

Bra att veta
Utöver kursavgiften på 150 kronor tillkommer 200 kr för råvaror, kontant betalning på plats. Föranmäl dig så vi vet hur många som kommer. Fråga efter portkod vid anmälan!

Alla kursstarter är preliminära.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare