Tillbaka till Engelska

Engelska Nybörjare

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Engelskan omger oss ständigt och kunskaper i språket kan göra dig delaktig i konversation, vara hjälpsamt på semester eller samtala med nya bekantskaper. Kanske har du inte läst engelska i din skola eller upplever att det var längesen och behöver börja om från början. Våga ta steget och få kunskaper i ett av världens största språk.br />
Innehåll
Vi bygger upp ditt ordförråd och tränar på att prata. Vi tränar fraser och dialoger i olika vardagssituationer. Vi går också igenom grundläggande grammatik.

Upplägg
Det blir repetition, lite grammatik, ordkunskap och konversation.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 10 veckor. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Vi börjar från början med grunderna. Inga förkunskaper krävs.

Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursmaterial
Information om material kommer närmare kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på http://www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Kursledare
James Butler är från London men har bott i Sverige i flera år. Här har han bland annat arbetat som översättare och med språkundervisning både för vuxna och ungdomar, för både nybörjare och på avancerad nivå.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling
Efter kursen kan det vara lämpligt att fortsätta tex med Medborgarskolans kurs i Engelska konversation.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Det är obligatorisk föranmälan på kursen och gruppen tar inte emot nya deltagare efter tredje tillfället.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan