Tillbaka till Modern konstdans

High Heels - Lär dig dansa i högklackat

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

High Heels innebär att vi lär oss teknik och koreografi i högklackat. Vi jobbar mycket med att bejaka vår feminina sida och våga släppa loss för att hitta sitt personliga uttryck. Syftet är att ha kul och på köpet få med sig lite teknik för att dansa i klackar. High heels kan även vara ett lekfullt sätt för att bygga upp självförtroende och bli bekväm i sin kropp.

Kom som du är och i de kläder du är bekväm med. Klackar är inte ett måste, (man kan jobba med att bara vara uppe på tå under klassen) men för att få den fulla känslan och förståelse för tekniken att dansa i klackar så rekommenderar jag att man har med sig ett par högklackade skor till klassen. Hög, låg, bred eller smal klack spelar ingen roll så länge det känns bra för dig!

Innehåll:
- Uppvärmning
- Teknik
- Lite styrka för att bygga upp våra ”klackmuskler”
- Koreografi

Upplägg:
- Enstaka tillfällen som kan knytas ihop så vi bygger vidare på förra klasser om det är samma elever som återkommer mellan tillfällena.

Förkunskaper:
- Inga förkunskaper, alla jobbar utifrån sina möjligheter. Självklart till en fördel om man dansat något innan och i alla fall prövat att stå i klackar någon gång, men det är inget krav.

Kursledare:
Jag heter Emelie Reboira och kommer ifrån Halmstad/Göteborg. Har dansat sedan jag var liten, då ett av mina första minnen är när jag dansade barnbalett. Efter det testade mig igenom allt från fridans till breakdance. När jag blev lite äldre studerade jag sång och musik, och dansen fick bli en hobby men fortsatte prova olika genrer. När jag sen hamnade på en folkhögskola för att studera rockmusik så slutade det med att jag, genom en danslärare på samma skola, insåg att jag ville jobba med att undervisa dans. Efter ett halvår under denna danslärares undervisning började jag undervisa barn och ungdomar i lite olika genrer, och fortsatte med det i cirka fyra år medan jag själv studerade en två årig dansutbildning. Efter det hamnade jag här i Karlstad på Universitetet där jag nu studerar mitt andra år till att bli Danspedagog.
Några av ”mina” genrer är Jazz, Modern/Nutida, Balett, High Heels, Burlesque, Latin, Barndans.
Jag gillar att pröva det mesta olika danser och älskar när det är lite fart och fläkt. Något av det roligaste som finns med att undervisa dans är att få se hur eleverna utvecklas från klass till klass och ge dem en stund i vardagen där de kan släppa allt annat och bara fokusera på det som händer i danssalen.
För mig är det väldigt viktigt att få eleverna att känna sig avslappnade och förstå att alla jobbar utifrån sin egna kropps möjligheter.
Jag undervisar med passion och kärlek i mitt hantverk och hoppas att jag kan smitta av mig på de som väljer att dansa med mig.

Kursmaterial:
- Inget kursmaterial men bra om man kan ta med sig ett par klackskor.

Bra att veta:
- Att man får dansa i precis de kläder man vill, det kan dock vara till fördel att ha på sig tightare kläder för att jag som lärare skall kunna se hur ni jobbar muskelmässigt och även för att inte riskera att fastna med klacken i löst tyg som sticker ut.
- Känns det läskigt med klackar så kan man börja med en lägre och bredare, självklar kan man ha med sig ett par olika klackar så man kan byta under klass om det känns som att det behövs.
- En klack med mjukare sula är oftast lättare att dansa i.
- Vi börjar alltid klassen med att värma upp utan klackar därför är det bra att vara barfota när klassen börjar.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan