Tillbaka till Modern konstdans

Vouging

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Voguing härstammar från the gay community i New York City och är en del av ballroom culture. Under 80-talet blev voguing populärt i Harlem. Attityd, identitet och uttryck är viktiga delar inom voguing som dansas till house / disco / R&B.

Innehåll
-introduktion till musiken
-element inom voguing
-övningstekniker

Upplägg
Varje klass kommer att innehålla drills, det vill säga övningar som kommer bygga upp förståelsen för voguing och vi kommer även att avsluta med jamming sessions mot slutet av varje klass. Kreativiteten kommer att flöda och det är det som utgör en stor del av vad som är vogue.

Förkunskaper
Kursen är anpassad för nybörjare samt för er som har dansat en termin tidigare.

Kursledare
Denna vougingkurs leds av Werta vars bakgrund som dansare började redan som 3-åring med klassisk balett som senare utvecklades till ett intresse för jazzdans följt av latinamerikanska pardansstilar och wienerwals . Dansen har alltid haft en stor inverkan i hennes liv i och med att hon har fått med sig den persiska dansen från sitt ursprung, samt även en hel del magdans.

Werta har utbildat sig i NYC och undervisar, håller i workshops lokalt och internationellt, tävlar i urban dances och driver Anatomic Jack & Dance Company tillsammans med sin kollega Shannon Mabra från NYC som också är kursledare på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder som du kan röra dig fritt. Vi rekommenderar även sneakers på fötterna i början.


Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.


Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!