Tillbaka till Husdjursskötsel

Första hjälpen för jägare

Vet du som jägare hur du kan hjälpa en jaktkamrat som hastigt insjuknat eller skadat sig? När olyckan väl är framme gäller det att agera snabbt och korrekt för att undvika att situationen förvärras.

Innehåll
Du lär dig hur du ska gå tillväga och ageras som jägare vid olika skador, olycksfall och hastiga insjuknande. När du befinner dig i skogen under jakt är dina förutsättningar annorlunda än vid en mer vardaglig situation vilket sätter en större press på ditt agerande. Under dagen varvar vi teoretiska inslag med praktiska övningar och arbetar mot målet att du ska kunna hantera situationen när olyckan är framme.

Upplägg
Kursen går under en sammankomst och motsvarar 4x45 minuter.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta.

Kursledare
Helena Calmén är utbildad huvudinstruktör i Basal HLR, Barn HLR och D-HLR samt i Första hjälpen. Hon har arbetat med att utbilda såväl allmänhet som instruktörer sedan 1991 och hon håller även kurser för Medborgarskolan. Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurshäfte tillkommer med 75 kronor. Materialet är fokuserat på jaktens risker, vad som kan hända och hur vi hanterar det.

Bra att veta

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!