Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen - fördjupning

Trädgårdsutbildning fördjupning

Att sköta en trädgård är otroligt kul och givande - man får mångfalt mer tillbaka än vad man ger. Tänk då om du hade ännu mer kunskap, och kunde fördjupa dig i just de delar som ger allra mest! I denna utbildning har du möjlighet att få mer avancerad kunskap inom växtkunskap, beskärning och näringskunskap.

Innehåll


Denna fördjupning är en utbildning på grundnivå inriktad på trädgårdskunskap och formgivning. Den ska ge en kompletterande genomgång och fördjupad inlärning av några av trädgårdens många beståndsdelar. Om trädgårdens blommande och gröna växter, med inriktning mot växtkunskap och skötsel av perenner, rosor, klätterväxter, och medelhavsväxter. Vi går även in närmare på trädgårdsdesign, komposten, vanliga skadedjur och sjukdomar, förökning samt gör ett studiebesök.

Upplägg


Huvudsakligen teoretiska moment med vissa praktiska övningar och studiebesök. De teoretiska delarna (huvuddelen) består av genomgångar, gruppövningar, individuella uppgifter och studiebesök. En större enskild uppgift leder genom hela kursen i syfte att fördjupa inlärningen. Det är bra om du hinner arbeta med uppgiften mellan tillfällena. Tanken är att du inför säsongen ska vara uppfylld av trädgårdslusta och förberedd för arbetet i trädgården.

5 tillfällen under dagtid helger med start söndag 17/9. Forsätter lö 30/9, sö 1/10, lö 14/10 och avslutning sö 15/10. Studiebesök ingår del av en kursdag.

Förkunskaper


Det är bra om du har gått Stora trädgårdsutbildningen grund eller någon annan trädgårdskurs eller har motsvarande kunskaper i trädgårdsbruk.

Kursledare


Lena Bergene har en grundläggande utbildning inom trädgård och är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU. Hon arbetar idag bl a i sin egen firma med att rita trädgårdar. Hon har flera års erfarenhet av undervisning. Lena fick en silvermedalj för sin balkong "Fjärilsvärmeri" på Nordiska trädgårdar i slutet av mars 2015.

Kursmaterial och diplom


Kursmaterial och studiebesök ingår.

Diplom


Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt godkända kursmoment, får du ett diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Liv i universum/ Erik Zackrisson, Överlev i vildmarken/ Lars Fält, Kärlekens koreografi/ Allan Linnér och Anders Nyman, Om oro/ Anna Kåver, Psykologi i vardagen/ Jonas Ramnerö och Tobias Lundgren, Nordisk mytologi/ Katarina Harrison Lindbergh

Visa alla föreläsningar