Tillbaka till Fotografi och film

Fotoexkursion och workshop

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Fotoexkursion när solen fortfarande värmer och höstens slagskuggor ger oss vackra bilder. Vi fotograferar tillsammans med naturfotograf Stefan Rosengren.

Innehåll
Vi träffas under en söndag för att gå ut tillsammans och fotografera i naturen. Du kan använda din mobilkamera eller systemkamera, beroende på vad du äger och föredrar. Efter en förmiddag i naturen äter vi lunch tillsammans på Medborgarskolan, eller utomhus, beroende på väderlek. Under eftermiddagen presenterar vi våra bilder för varandra samtidigt som vi diskuterar komposition, färger, former, vinklar samt även uttryck i bilderna.

Upplägg
Vi möts i Lindbacken 09.00 söndagen den 3 september. Vi tar lunch klockan 12.00 för att sedan presentera bilderna för varandra fram till 16.00. Totalt 9 studietimmar.

Förkunskaper
Alla nivåer är välkomna, nybörjare som fortsättare. Vi lär oss av varandra utifrån där vi befinner oss.

Kursledare
Stefan Rosengren arbetar som naturfotograf och håller föreläsningar inom naturfoto. Han har även deltagit i böcker om naturfoto. Stefan har arbetat på Medborgarskolan i flera år.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt.

Kursmaterial
Ta med egen dator för att kunna visa bilderna på skärmen, samt mobilkamera eller systemkamera.

Bra att veta
Bär oöm klädsel beroende på väderlek. Ta gärna med egen lunch.

Kallelse/faktura
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan