Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - formge, planera och rita din trädgårdsdröm! Torsdagkvällar

Trädgårdsdesign – formge din egen trädgård
En trädgård anpassad för dina behov och önskemål är väl drömmen? Tänk om drömmen kunde bli verklighet. Under åtta kvällar pratar vi trädgårdsdesign med din egen trädgård som exempel. Tillsammans går vi igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och med hjälp av praktiska övningar arbetar du själv fram en trädgårdsplan som du sedan kan förverkliga.

Innehåll
Med den egna trädgården som utgångspunkt och med diskussionsexempel i de andra deltagarnas trädgårdar skapar du en egen trädgårdsplan. Du utgår från dina individuella önskemål och behov, din trädgårds möjligheter, estetiska uttryck och årstidsaspekter. Såklart pratas det också växtlighet, material och blommor för design.

Upplägg
8 kurstillfällen med start to 7/9, avslutning to 26/10. Varje kurstillfälle tar vi upp olika teman för trädgårdsdesign genom bildvisning eller kurslitteratur. Vi pratar form, funktion och drömmar. Därefter frågestund och samtal om några gemensamma problemfrågor. Övningsuppgifter. Arbetet med att framställa din trädgårdsdesign fortgår mellan de två helgerna. Du arbetar med din egen trädgård, fritidstomt eller kolonilott efter dina egna förutsättningar och önskemål. Efter kursens slut kan du med hjälp av trädgårdsplanen fortsätta utveckla din drömträdgård.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Lena Bergene är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU och arbetar med att rita trädgårdar i sin egen firma. Hon har flera års erfarenhet av undervisning.

Kursmaterial
Ta med en tomtritning av din/en trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med papper och penna och radergummi för anteckningar. Dock finns mycket här att använda inklusive färgpennor, skalstockar linjaler etc. Skisspapper ingår.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder även mer omfattande diplomutbildningar inom trädgård och design.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel