Tillbaka till Handikappfrågor

Föreläsning ADHD - en positiv kraft

Det är normalt att vara annorlunda! Den devisen lever Mia Carlström efter. I den här föreläsningen delar hon med sig av sin historia. Mia menar att det kan vara positivt att ha ADHD. Personer med ADHD har en hel del styrkor men kan behöva vissa hjälpmedel eller anpassningar. De är ofta kreativa och energifyllda och när de får ägna sig åt det de vill göra, blir de ofta bäst på det.

Mia berättar om delar från sitt liv och vardag. Hon ger tips på strategier och anpassningar för att skapa balans i livet.
Att hitta sätt att leva på som minskar stress och sparar energi. Hjälpmedel och appar kan förenkla livet. Förhållningssätt och bemötande är en viktig del.

Denna föreläsning passar såväl yrkesverksamma inom skola och vård som de som möter vänner, släktingar och andra människor med ADHD i sin vardag eller dig som har en egen diagnos.

Om föreläsaren
Mia Carlström fick i vuxen ålder diagnosen ADHD, även hennes 2 barn har diagnos. Hon vill vara ett komplement till den ofta dystra informationen som finns om ADHD. Mia arbetar som boendestödjare inom socialpsykiatrin i Karlstads kommun. I sitt arbete möter hon människor som ofta har ADHD eller psykisk ohälsa. Hon är idag även attitydambassadör för föreningen Hjärnkoll i Värmland. Målet för ambassadörerna är att motverka den ökade psykiska ohälsan i Sverige.

Bra att veta
Föranmälan. Halva priset för barn under 18 år. Vi fakturerar entrén till föreläsningen. Medtag kallelsen för uppvisande i entrén.

Anmälan är bindande.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla föreläsningar!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare