Tillbaka till Kustskepparintyg

Kustskepparintyget - kortkurs

  • B-körkort på sjön
  • Nu kan du lämna skärgården och segla på öppet hav
  • Segla/kör en båt som är längre än tolv meter och bredare än fyra meter

Har du en båt som är minst 4 x12 meter stor är kustskepparintyget ett krav. Den här kursen ger dig alla kunskaper som krävs för att ta kustskepparintyg och för en säker båtfärd till havs.

Innehåll
Kursen innehåller bland annat navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och VHF.

Upplägg
6 kurstillfällen exklusive examination som anordnas vid separat tillfälle efter sista kurstillfället.

Förkunskaper
Förarintyg eller motsvarande kunskaper. Grundläggande navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap. Förarintyg är ett krav för att få genomföra examination för kustskepparintyget.Du behöver även ha ett intyg på genomförd båtpraktik eller intyg på att du uppfyller kraven. Läs om kraven på Nämnden för båtlivs hemsida.

Kursledare
Christer Munter

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen används boken Fritidsskepparen av Sten Ramberg och Bengt Utterström (Obs! Finns i ny upplaga från 2017. Den har ett rött omslag). Du beställer själv böckerna innan kursstart. Du behöver även ha med egen passare, transportör, övningssjökort 931 och linjal.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi ordnar även andra kurser inom navigation och sjöliv. Bland annat en kurs i VHF/SRC som lär dig mer om kommunikation till sjöss.

Bra att veta
Kostnad för examinationen tillkommer med 450 kr. Även kostnad för båtpraktik tillkommer utöver kursavgiften.

I kurstiden ingår 30 minuter paus.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan