Tillbaka till Övrigt inom navigation

Båtmekanikerintyg

Att råka ut för motorhaveri ute på sjön är inte roligt. Det här är kursen för dig som vill få inblick i fritidsbåtens motorer och dess underhåll, så att du kan utföra förebyggande service och avhjälpa akuta driftstopp under färd.

Innehåll
Målet med kursen är att ge dig grundläggande och ökade tekniska, teoretiska och praktiska kunskaper om båtmotorer, såväl inombordare som utombordare.

Båtmekanikerintyget ger dig kunskaper att:
- utföra förebyggande underhåll och service på din båtmotor.
- kunna åtgärda fel och avhjälpa akuta driftstopp under färd så att du för egen maskin kan ta dig till hamn och undvika onödig sjöräddningsinsats.

Upplägg
Teori blandas med visning av motorer, vid möjlighet praktiska övningar under fem kvällar. Efter avslutad kurs anordnas examination. Intyget utfärdas enligt de normer och kriterier som NFB (Nämnden för Båtliv) har fastställt. Examinationen sker på en separat träff efter sista kurstillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Richard har tidigare jobbat med motorteknik/provning på Scania i Södertälje och på Wärtsilä Diesel (Nohab) i Trollhättan. Vidare har han jobbat på Rolls Royce Marine, med olika framdrivningssystem i båtar. På sommaren försöker han segla så ofta tillfälle ges.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursboken som används heter Handbok för Båtmekaniker.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi erbjuder många andra kurser inom området navigation och sjöliv. Eller varför inte prova på något helt annat och gå en språkkurs? Botanisera vidare på hemsidan i vårt breda utbud.

Bra att veta

Kurslokalen är belägen i Karlstad Segelsällskaps klubbhus på Kanikenäset 31.

Kostnad för examinationen tillkommer med 300 kr.

I kurstiden ingår 30 minuter paus.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan