Tillbaka till Japanska

Japanska för barn/ungdomar från 12 år, termin 4

  • Japanska talas av över 125 miljoner människor
  • Du lär dig läsa och skriva både Hiragana och Katakana
  • Du får en inblick i den rika japanska kulturen

Japan är ett land som lockar folk med teknik, manga, origami och kampsport. I Sverige har intresset länge varit stort bland barn, tonåringar och vuxna för att lära sig japanska och kunna ta del av den spännande och annorlunda kulturen. Många planerar att resa, studera eller arbeta i Japan och då är det oerhört värdefullt att ha språkkunskaper med i bagaget.

Innehåll
Du kommer att lära dig vardaglig japanska och enkla tecken (kanji). Vi behandlar olika tema och arbetar med grammatik (t.ex. verb, partiklar och adjektiv). Vi jobbar med texter och tränar japanska med olika språklekar.
Vi övar på att skriva korta meningar. Vi lyssnar också på dialoger, pratar och diskuterar i grupp.

Kurslitteratur
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Kurslitteraturen är japansk-engelsk, "Japanese for Young People I", Kana Workbook och Student Book. Du kan köpa dem på Studium Bookshop, Karlavägen 4 (30 % rabatt), Stockholm. Kursledaren kompletterar med annat material.

Kursledare
Mayumi Backman är uppvuxen i Japan och har utbildat sig till lärare i Sverige. Hon har undervisat barn, ungdomar och vuxna i japanska i flera år.

Det är något speciellt med våra ledare...
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Inga lektioner v 44.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan