Gitarr akustisk för barn 10-12 år

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen av att spela med andra.

Innehåll
Vi bekantar oss med gitarrens anatomi, lär oss ta öppna ackord och övar på gehör. Målet är att du ska få en bra taktkänsla och grundläggande teoretiska kunskaper. Vi kommer att spela lättkompade och välkända låtar tillsammans som du kommer att kunna spela vid alla typer av tillfällen.

Upplägg
Gruppundervisning i små grupper, kursen omfattar 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 10 veckor. Uppehåll v44, höstlovet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, bara lust och intresse att spela gitarr.

Kursledare
Lars Arnheim - verksam som vissångare och som producent av olika kulturarrangemang. Aktiv i ett antal olika kulturföreningar. Han har många års erfarenhet av att leda gitarrkurser på olika nivåer. Undervisningen anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursmaterial
Vi kommer att använda boken "Kompa enkelt på gitarr del 1" av Katarina Gren, Birger Nilsson. Du får den vid första kurstillfället och betalar för den direkt till kursledaren. Priset är ca 170 kronor vi reserverar oss för vissa prisändringar.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan i Falun har också enskild undervisning i gitarr. Kontakta oss om du är intresserad av att utveckla ditt spelande ytterligare.

Bra att veta
Du måste ha tillgång till en gitarr att ta med på lektionerna och att öva på mellan lektionstillfällena för att på bästa sätt kunna utvecklas.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer