Tillbaka till Bank, försäkring och finansiering

Aktiekunskap A

Här får du den kunskap som krävs för att du skall komma igång med ett långsiktigt och lönsamt sparande i aktier och fonder. Inga särskillda förkunskaper krävs och kursen vänder sig till dig som vill eller redan börjat spara i enskilda aktier eller fonder.

INNEHÅLL
Kursledaren går igenom teorin och använder sig av projektor och internet-anslutning för att praktiskt visa hur man går tillväga för att på egen hand handla med aktier och fonder över Internet. Mycket tid avsätts för att diskutera och svara på alla frågor som dyker upp hos kursdeltagarna.
Under kursens gång har vi en lekfull aktietävling där syftet är att deltagarna ska lära sig mer om vilka händelser som påverkar aktiernas kursutveckling.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursbok är Aktie- och fondhandboken : lär dig spara i aktier och fonder för en bättre privatekonomi av Björn Wilke ISBN 9789189212336 Se till att ha köpt den inför första kurstillfället.
Vi använder oss även av Aktiekunskap A: grundkurs av Björn Wilke. Om ni inte har häftet sen tidigare så finns det tillgängligt vid första tillfället. Det kostar 100 kr o faktureras separat.

BRA ATT VETA
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan