Tillbaka till Skogsbruk

Grönt kort i skogen - Intresseanmälan!

Grönt kort i skogen vänder sig till dig som vill arbeta i skogen där det finns ett krav enligt PEFC för vissa personalkategorier och entreprenörer. Med Grönt kort lär du dig att du behöver känna till för att sköta skogen enligt de krav som ställs av många entreprenörer för ett bärkraftigt och naturvårdssanpassat skogsbruk. Kurslängden är 5 dagar varav 1,5 dagar är inomhus och 2,5 dagar utomhus. Sista dagen är en provtillfälle. Kursen avslutas med både ett praktiskt och ett teoretiskt prov. När du klarat provet får du ett certifikat som bekräftar att du har behörighet att arbeta utifrån PEFCs kvalitetskrav.

Innehåll
Kursen omfattar såväl natur som kulturmiljövård. Kurstillfälle 1 och halva tillfälle 2 ägnar vi oss åt teori och diskussioner kring natur och kulturmiljövården. Andra halvan av 2 och hela 3 och 4 är vi ute i skogen och omsätter teorin i praktisk tillämpning. Tillfälle 5 är det praktiskt och teoretiskt prov.

OBS! Detta är endast en intresseanmälan. Faktiskt startdatum för kursen kommer när vi har en startklar kurs.

Upplägg
Kursen är fördelat på fem kurstillfällen, varav tre träffar är en vardagskväll samt en sammanhängande lördag och söndag. I kursen ingår både teoretiska och praktiska moment.

Förkunskaper
Viss vana av att vara i skogen är önskvärt men inget krav för kursen

Kursledare
Ledare för kursen är Georg Wickberg. Han har arbetat med skogsbruk i snart 40 år och har lång erfarenhet av eget företagande med egen skog, manuell avverkning med motorsåg, skottning och skördesavverkning. Dessutom var han svensk mästare i skog 2002 och 2011. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Studiematerial skickar kursledaren ut till deltagarna ett par veckor innan kursen.

Bra att veta
Ta med lunch, fika och varma kläder till de kurstillfällen som är i skogen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare