Tillbaka till Trädgård

Stadsodling - Hugelbäddar Nyhet!

Odla din mat - En trend som bara växer. Om hållbart odlande och med respekt och förståelse för jordens resurser. Vi kan odla överallt, bara fantasin sätter gränser. I källare, fönster, i växthus, på
friland, balkonger, tak, i pallkragar, sålådor, i krukor och behållare.

Upplägg
Ni träffar kursledare Peter bland hans hugelbäddar i Hammarbyhöjdens gatuodling. Lär dig bygga dina egna odlingslådor av grenar, stammar och kvistar och fyll dem med så mycket kvistar, kompost, lövmull och annat grönt så mycket som möjligt och toppa med jord. Vips har du gjort en hugelbädd som har överlägsna odlingsegenskaper.
Du får tips för din framtida odling och får smaka på en del av skörden!

Förkunskaper
Ett intresse för odling och trädgård och hållbar livsföring räcker långt. Att vilja odla sin egen mat.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, kock, föreläsare och hängiven ekologisk permakulturodlare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat & dryck samt odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang. Se mer på smakbalans.se

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser hittar du på Medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer