Tillbaka till Trädgård

Stadsodling - för oss alla

Odla din mat - självklar önskan för många, en trend som bara växer. Om hållbart odlande och med respekt och förståelse för jordens resurser. Permakultur. Vi kan odla överallt, bara fantasin sätter gränser. I källare, fönster, i växthus, på friland, balkonger, tak, i pallkragar, sålådor, i krukor och behållare. Med grenar, kvistar, kompost, lövmull och annat grönt har du en start för bästa ekologiska odlingen.

Upplägg
Ni träffar kursledare Peter som bygger hugelbäddar i sin gatuodling där han främst odlar grönsaker som han sedan serverar på sin pop up restaurang. Peter pratar om vidden av att alla behöver ta sitt eget ansvar och odla själva. Om omställning för många, permakultur och stadsodling. Du får tips, råd och inspiration.

Förkunskaper
Ett intresse för odling och trädgård och hållbar livsföring räcker långt. Att vilja odla sin egen mat.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, kock, föreläsare och hängiven ekologisk permakulturodlare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat & dryck samt odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang. Se mer på smakbalans.se

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser hittar du på Medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Har du ett intresse för odling och trädgård?
Prova att odla din egen mat med stadsodling!

Anmäl dig här!

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser