Tillbaka till Tyska

Tyska lätt konversation, nivå B1

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein – överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete.

Förkunskaper
Deltagarna har god förmåga att uttrycka sig grammatiskt korrekt om olika teman, har läst tyska i flera år i studiecirkel eller har skaffat goda kunskaper genom kurser utomlands eller i gymnasiet.

Innehåll
I kursen arbetar vi med boken ”Lieber Deutsch 5” och med diverse artiklar ur tidskrifter eller texter från litteraturen, hörförståelseövningar, filmklipp etc.
Målet är att utöka sitt ordförråd med hjälp av bokens olika teman och språkövningar, lära sig mera om Tyskland samt befästa de grammatiska kunskaperna.

I kursen fortsätter vi att arbeta med boken ”Lieber Deutsch 5” och läser diverse artiklar ur tidskrifter eller texter från litteraturen, hörförståelseövningar samt filmklipp från tyska ARD eller Deutsche Welle etc. Vi repeterar också grammatik genom interaktiva övningar på nätet. Målet är att utöka ordförrådet genom att läsa och diskutera lärobokens olika teman och språkövningar, förbättra hörförståelsen, lära sig mera om Tysklands realia samt befästa de grammatiska kunskaperna.
Deltagarna förväntas göra hemuppgifter och repetera hemma.

Kurslitteratur
Kursboken "Lieber Deutsch 5" kan du köpa t ex på Studium Bookshop på Karlavägen 4 (30 % rabatt) eller beställ på bokus.com (6 % rabatt).

Kursledare
Marita Andersson kommer ursprungligen från Tyskland och har lång erfarenhet av undervisning i tyska på olika nivåer.

Rådgivning inför kursval
Om du är osäker på vilken nivå du ska välja? Kom och träffa vår kursledare för rådgivning: tisdag 5/9 kl 14.00-19.30. Ring 010-157 63 61 och anmäl dig.

Bra att veta
Inga lektioner vecka 44.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/Anmälan

Ett nytt språk öppnar bokstavligen nya världar – inte bara när du är på plats i landet utan också när du surfar på internet. Tänk att kunna läsa om världsnyheter i Le Parisien eller vad italienska Vogue skriver om mode. Vi erbjuder kurser i 28 språk i olika nivåer – Gör slag i saken och anmäl dig till en språkkurs idag

Här hittar du alla våra språkkurser!

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners

Skriv

Skriv manus för film, TV eller scenen

Lär dig om att skriva manus för film, tv och repliker och dialoger för scenen!

Läs mer om manus för film och tv!

Läs mer om manus för scenen!

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska