Tillbaka till Franska

Franska nybörjare

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

I Frankrike kan man finna det mesta - kulturella rikedomar med museer och slott, varierad geografi med berg och vinodlingar, floder och hav, modern teknik och spännande mode - och det fantastiska franska köket. Frankrike ligger många varmt om hjärtat, och allt fler svenskar vill lära känna landet, kulturen och språket närmare.

Innehåll
Kursen syftar till att du ska få användbar kompetens, få träning i att hantera situationer som du lätt kan hamna i då du träffar fransktalande i Frankrike eller någon annanstans, få praktisk nytta av dina gamla och nya kunskaper. Vi vill också hjälpa dig att utveckla din förmåga att hitta olika strategier för att lösa problem, när språkkunskaperna inte räcker till. Du börjar utveckla din säkerhet i språket och din tilltro till din egen kommunikativa förmåga. Med det menar vi att du börjar förstå både talad och skriven franska bättre och uttrycker dig själv på ett enkelt men korrekt sätt. Kursen syftar också till att ge ökad kännedom om landet.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 10 veckor och omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov och uppehåll bestäms i samråd mellan deltagarna och ledaren.

Förkunskaper
Kursen passar dig som är nybörjare och dig som har lite kunskaper i franska sedan tidigare.

Kursledare
Gunilla Nordén har lång erfarenhet av undervisning i både skola och studieförbund. Gunilla är utbildad fil.mag. i engelska och franska och har varit ledare hos Medborgarskolan sedan 2009, där hon har haft kurser både i grupp och enskilt. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar även kontinuerligt sin förmåga inom vuxenpedagogik genom Medborgarskolans fortbildningsprogram.

Kursmateral
Kursmaterial ingår inte kursavgiften. På kursen används boken, Franska 1, ISBN-nummer : 9789144026411, beställ boken så snart du har fått din kallelse. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala? Skriv då i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare