Tillbaka till Franska

Franska för nybörjare

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Landet som gav oss Tour de France och Monets alla verk. Soliga stränder i söder och snöiga alper i öster, Frankrike har litet av det mesta. Kulturella rikedomar, böljande gröna kullar och det fantastiska franska köket. Det finns många anledningar till att Frankrike ligger många varmt om hjärtat. Följ med på resan in i det franska språkets värld!

Innehåll
En kurs för dig som är helt nybörjare där syftet är att du ska få praktisk nytta av dina kunskaper, exempelvis i situationer som du snart kan hamna i då du träffar fransktalande i Frankrike eller någon annanstans. Kursen vill hjälpa dig att bygga upp och utveckla dina kunskaper i språket, om landet och tilltron till din egen förmåga att använda språket i olika situationer. "Jag kan, jag vill, jag vågar!"

Vi vill hjälpa dig att börja utveckla en allsidig kommunikativ förmåga. Med det menar vi att du börjar förstå talad och skriven franska och att uttrycka dig själv på ett enkelt men korrekt sätt, så att du kan kommunicera och samspela med andra. Vi vill också hjälpa dig utveckla din förmåga att hitta olika strategier för att lösa problem när språkkunskaperna inte räcker till.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 10 veckor och omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov och uppehåll bestäms i samråd mellan deltagarna och ledaren.

Förkunskaper
Denna språkkurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Gunilla Nordén har lång erfarenhet av undervisning i både skola och studieförbund. Gunilla är utbildad fil.mag. i engelska och franska och har varit ledare hos Medborgarskolan sedan 2009, där hon har haft kurser både i grupp och enskilt. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar även kontinuerligt sin förmåga inom vuxenpedagogik genom Medborgarskolans fortbildningsprogram.

Kursmateral
Kursmaterial ingår inte kursavgiften. I kursen används boken Franska 1, Studentlitteratur, ISBN 978-91-44-026411, upplaga 3. Du kan beställa kurslitteratur via www.bokus.se eller www.adlibris.com.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala? Skriv då i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare