Tillbaka till Keramik

Keramik

INNEHÅLL
Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma. Under den här kursen får du möjlighet att prova på tekniker såsom att t.ex. dreja, tumma, ringla och kavla. Med råd och tips från vår ledare, får du lära känna materialet, och utrymme att finna just det som känns mest givande för dig. I lokalen finns fem stationer för drejning, två elektriska och tre manuella.
Max 8 deltagare.

UPPLÄGG
Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande. Gemensamt går vi igenom grunderna i att arbeta med att forma lera, men därutöver är arbetet fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar. Skröjbränning och glasering/slutlig bränning sker i slutet av kursen. Sammanlagt omfattar kursen 7 tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig såväl till dig som är nybörjare, som till dig som har skapat i keramik tidigare och vill fördjupa dig. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

KURSLEDARE
Denna kurs leds av Therese Hasselqvist som är keramiker och utbildad bild- och designlärare, med utbildningar ifrån Hellidens folkhögsskola och från Konstfack. Hon har ett starkt intresse för lera och keramik. Hon har en gedigen utbildning i både keramik och pedagogik. Under keramiktillfällena delar Therese med sig av sina kunskaper och erfarenheter på ett engagerat och lättsamt sätt. Under tillfällena kommer deltagarna att få testa på en mängd olika tekniker på ett spännande och lärorikt sätt.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kostnad för material tillkommer med 60 kr per kg lera, inkl glasyr och bränning. Vi använder lergodslera.

BRA ATT VETA
Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Ta även gärna med något att äta, kaffe och te bjuder vi på. Glasyrbränning ingår i sista sammankomsten.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Skövde , Södra Trängallén 2A, SKÖVDE (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 5 oktober 2017
  • Dag och tid: Torsdag 17:30-20:30
  • Kurstimmar: 24
  • Tillfällen: 6
  • Kursnummer: 16295
  • Pris: 1995 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Skövde SKÖVDE

Södra Trängallén 2A, 54146 SKÖVDE
Telefon: 0500-48 25 15

Medborgarskolan Skövde
Södra Trängallén 2A
54146 SKÖVDE

0500-48 25 15
skovde@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Skövde

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor