Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring, grundkurs

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Har du eget företag? Eller jobbar du i ett och vill komma vidare inom ekonomin? Den här kursen ger dig de teoretiska kunskaper som behövs för att sköta redovisningen självständigt i ett mindre företag eller assistera i ett större företag.

Innehåll
Du får lära dig bokföringens grunder och begrepp. BAS-kontoplan, dubbel bokföring, moms, periodiseringar samt enklare bokslut såsom avstämningar och upprättande av BR och RR.

Upplägg
Vi varvar teori med praktik då vi löser bokföringsuppgifter. Vid det två sista tillfällena praktiserar vi i datorer med hjälp av bokföringsprogrammet Visma.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper. Dock behövs viss vana vid datorer.

Kursledare
Petra Nordberg är internationell civilekonom. Petra är universitetslärare inom ekonomiska ämnen och läromedelsförfattare. Hon arbetar även med reklam. Hennes bakgrund är som marknadsansvarig Norden på större internationellt företag. Idag arbetar Petra bl a med undervisning i ekonomi och marknadsföring.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi använder kursboken "BASBOK i bokföring - BAS 2000 - med den nya bokföringslagen". Om du vill kan du köpa boken på bokus.com. Försäljning sker även vid kursstart, och då faktureras boken i efterhand.

Utvecklingsmöjligheter
Som fortsättningskurser erbjuder kursen Resultat och balans.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig grunderna i bokföring! Perfekt för dig som har eget företag.

Kommande kursstarer

Här lär du dig att göra bättre affärer i aktier och fonder globalt!

Läs mer om kurserna här!

God man

Intervju / Kurs i God man

Vill du göra något för en medmänniska? I kursen får du veta vad det innebär att vara god man och hur du på bästa sätt kan utföra ditt uppdrag

Till kursstarter!

Läs intervjun med Max Lundgren

Se kommande kursstarer

Drömmer du om att starta eget företag? Om du är redo att förverkliga din dröm ska du gå den här kursen.

Anmäl dig här!