Tillbaka till Yoga

Yoga, nybörjare

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

YOGA
Ordet Yoga betyder enhet och har utövats i Västvärlden sedan 1800-talet, men de historiska bevisen kan härledas tillbaka till 2.500 f. Kr.
Man kan träna Yoga av många olika skäl, vissa gör det för att bli starkare, minska stress och få bättre kroppshållning, andra för att få sänkt blodtryck, bättre kondition och balans.
Oavsett skäl så skapar Yoga balans i hela individen, Yoga gör livet vackrare och skapar motvikt till en stressad vardag!
Du blir genom yogan mer medveten om din kropp, dina tankar och dina känslor! Så yoga passar alla!

INNEHÅLL
Under 8 veckor kommer ni att få prova på yoga, meditation och olika andningsövningar och nyfiket upptäcka vad och hur den påverkar dej. Vi lär oss dom olika solhäsningar, hittar balansen och bygger styrka både mentalt och kroppsligt.

UPPLÄGG
Den 11 och 18/10 är det uppehåll.

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs riktar sig till dig är nybörjare i yoga och meditation men även du som har hållit på med yoga ett tag är välkommen.

KURSLEDARE
Helena Grönberg är utbildad global yogalärare 250 H och Yin Yoga 100 H.
Global yoga är en yoga form för 2000-talets människa, där öst möter väst och som har roten i många olika yoga former så som Iyengar, Hatha, Kundalini, Forest yoga och Astanga.
Just därför valde Helena den utbildningen eftersom att hon vill vara fri att skapa sin egen yoga. Själv så började hon med yoga som 18 åring. Hatha Astanga Kundalini Livsyoga Iyenga är några yoga former som hon utövat.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Ta på dig sköna och bekväma kläder, inget som sitter åt. Yogamatta, filt och kuddar finns i yogasalen.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0511-120 10

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning