Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring, fördjupning

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

För dig som lärt dig den löpande bokföringen men känner att du vill ha lite mer kunskap. Kursen är en fortsättning på Grund/nybörjarkursen och är en mycket lämplig fortsättning för den som vill komma lite längre med sin löpande bokföring. Lära sig hur bokföringen avslutas och vad som gäller inför ett bokslut!
Kursen är även hjälp för småföretagare att få helhetsbilden av hur det mindre företaget sköts löpande och avslutas med bokslut.


Innehåll
Vi går bland annat igenom periodiseringar, interimsfordringar och interimsskulder, avskrivningar på anläggningstillgångar/maskiner, inventarier, värdering av varulager och bokslutsarbete. Vi jobbar med bokslutstablåer.

Upplägg
Teori i klassrum, praktik i datasal.

Förkunskaper
OBS, här krävs det att du har gått Bokföring grundkurs och har det i färskt minne samt att du har grundläggande data- och internetvana.

Kursledare
Elizabeth Larsson. Ekonom med lång och bred erfarenhet inom området ekonomi, redovisning ,data, utbildning och administration. Stora och små företag inom många olika branscher. Har varit ledare i Medborgarskolan en längre tid. Även utbildat internt i företag. Brinner för lärandet och ekonomi.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen används boken "BASBOK i bokföring - BAS 2000 - med den nya bokföringslagen", fördjupningsdelen. Du kan köpa kursboken i bokhandeln, på nätet, t.ex. bokus.com eller på plats hos oss vid kursstart.

Utvecklingsmöjligheter
När du har gått våra ekonomikurser, får du ett intyg på att du deltagit i kurserna, om du har tillräckligt hög närvaro.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Vi ställde några frågor till Yvonne som har gått grundkurs i aktiekunskap på Medborgarskolan i Stockholm.

Läs intervjun

Här lär du dig att göra bättre affärer i aktier och fonder globalt!

Läs mer om kurserna här!

Liv i universum/ Erik Zackrisson, Överlev i vildmarken/ Lars Fält, Kärlekens koreografi/ Allan Linnér och Anders Nyman, Om oro/ Anna Kåver, Psykologi i vardagen/ Jonas Ramnerö och Tobias Lundgren, Nordisk mytologi/ Katarina Harrison Lindbergh

Visa alla föreläsningar

Drömmer du om att starta eget företag? Om du är redo att förverkliga din dröm ska du gå den här kursen.

Läs mer och anmäl dig här!