Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness

Finn din väg till medveten närvaro. Upplev din vardag på ett nytt sätt, tänk om och gör kloka val med medveten närvaro - Mindfulness - att vara öppen och närvarande med vad som är.

Innehåll
Genom att uppmärksamma dina tankar och känslor kan du leva mer i nuet och få en helt ny livskvalitet. Mindfulness har sitt ursprung i zenbuddismen, och har haft stort inflytande på modern kognitiv psykologi. Idag används metoden för att motverka bl.a. stress, depressioner och utbrändhet. Meditation är grundläggande i de enkla och lättillgängliga övningarna som du kan använda dig av i din vardag.

Mål
Att öka din medvetenhet. I kursen kommer vi även att introducera Zenmeditation.

Upplägg
Vi varvar övningar och teori.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Du arbetar på individuell nivå, oavsett om du är nybörjare eller har jobbat med personlig utveckling kan den här kursen ge dig nya insikter om sinnets natur, stresshantering, möten med andra människor, relationer och samspel med andra.

Kursledare
Britt Hallin Lundblad, pedagog och kroppsterapeut.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Kursmaterial
Boken Mindfulness i vardagen av dr Ola Schenström skall tas med till första sammankomsten, finns att köpa på Adlibris, Bokus eller Ola Schenströms hemsida http://www.mindfulnesscenter.se/. Invänta kallelse till kursen innan du köper boken.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Bra att veta
Kom i bekväma kläder då vi bland annat mediterar och gör andra kroppsövningar. Du får gärna ta med en frukt eller annan egen förtäring till pausen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan