Tillbaka till Balett

Balett vuxen, lätt forts

  • Grunden för all dans
  • Få kroppskontroll
  • Öva och förfina din teknik

Balett är en dansteknik som förbättrar balans och kroppskontroll, även i andra dansformer. Klassisk musik förbättrar taktkänslan samtidigt som den ger utrymme att hitta sin egen danspersonlighet. I klassisk balett arbetar vi igenom hela kroppen. Därför är denna träningsform utmärkt för att förebygga skador i knän och dylikt.

INNEHÅLL
Kursen innehåller teknikträning som är en viktig del av undervisningen och ger samtidigt smidig uppvärmning. Vi arbetar med fokus på både stora och små muskelgrupper, som de små stabiliserande musklerna kring kotpelaren (bålstabilitetsträning). I balett lär du dig hitta små muskler runt knän och fotleder och att kontrollera dem. Samtidigt utvecklar du din musikalitet och personliga uttryck genom att träna kortare danskombinationer. Vi jobbar även med styrkeövningar och stretching med målet att bygga upp en allsidig och smidig muskulatur.
• Träna smidighet och balans
• Hitta ditt personliga dansuttryck
• Förebygg skador

UPPLÄGG
Studiecirkeln är upplagd så att vi inleder varje kurstillfälle med uppvärmning och teknikträning vid stång, därefter stretch vid stången. Vi fortsätter med en styrkedel samt teknikövningar på golvet.
Antalet kursdeltagare är begränsat så att ledaren har utrymme för individuell respons och instruktion.

FÖRKUNSKAPER
Detta är en fortsättningskurs för vuxna (från 15 år) med förkunskaper i balett. Du förväntas tidigare ha dansat balett en termin eller motsvarande.

LEDARE
Moni Rein
Moni Rein började dansa då hon var elva år. Hon har gått den treåriga yrkesdansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm, och även undervisat i dans. Under många år har Moni också undervisat i Step up och dansaerobic.
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

BRA ATT VETA
Ta med dig kläder som är sköna att bära och som du kan röra dig fritt i. Tjockare strumpor eller speciella balettskor ger bättre stöd på golvet och därför kan vara bra att använda
På denna kurs kan du använda friskvårdsbidrag från arbetsgivare. Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, intyg krävs. Betalningen kan delas upp på flera tillfällen, ange önskemål om det vid anmälan.

ANMÄLAN
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50.
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.
Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en Kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.
Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

FORTSÄTTNINGSMÖJLIGHETER
Många av våra kurser finns på nivåer från nybörjare till avancerad och i olika former av fördjupning och specialisering. För möjligheter att bygga vidare på just din kurs – hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs.
Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs eller flera, beroende på hur stort ditt bidrag är. Kontakta oss på 075-241 68 50 alternativt region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till arbetsgivare på inbetald kursavgift.

ERBJUDANDE
Gå två kurser inom dans, sång eller musik och få 300 kr rabatt på den andra kursen, eller gå tre kurser och få 500 kr rabatt på den tredje.
Erbjudandet är personligt. Det omfattar inte enskild undervisning och går ej att kombinera med andra rabatter.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
<http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

DETTA ÄR FOLKBILDNING
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.
Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare