Tillbaka till Japanska

Japanska termin 2

  • Japanska talas av över 125 miljoner människor
  • Du lär dig läsa och skriva både Hiragana och Katakana
  • Du får en inblick i den rika japanska kulturen

Japan är ett land som fascinerar folk i alla åldrar. Är du nyfiken på sushi, manga, ikebana, origami eller japanska språket?
I Sverige har intresset länge varit stort bland barn, tonåringar och vuxna för att lära sig japanska för att kunna ta del av den spännande och så annorlunda kulturen.
Många planerar att studera eller arbeta i Japan och då är det oerhört värdefullt att ha språkkunskaper med i bagaget.
I våra grundkurser lär du dig hur språket är uppbyggt, hur det låter och hur det skrivs. Tonvikten ligger dock på det talade språket.

En fortsättningskurs för dig som har deltagit i en nybörjarkurs i japanska på ca 20 studietimmar.
Kursen är för dig över 16 år. Barn och ungdomar har egna grupper.

Innehåll
Gruppen fortsätter i kursboken "Japanska för nybörjare" och fördjupar sig i hur man bygger meningar och böjer verb och adjektiv, börjar med kanjitecken.
Det blir mycket muntliga dialoger där deltagarna själva får bestämma temat.

Kurslitteratur
Kurslitteraturen "Japanska för nybörjare" kan du köpa boken t.ex. på Studium Bookshop (30 % rabatt), Karlavägen 4, eller beställ den på www.bokus.com (6 % rabatt).

Kursledare
Rin Watanbe kommer från Japan och hon har masterexamen i pedagogik. Rin har undervisat ungdomar i japanska både i Japan och USA.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Inplaceringstest
Är du osäker på dina förkunskaper? Kom och träffa en av våra kursledare tisdagen 5/9 kl 18.00-19.00. Anmälan kan du göra på nätet eller ring 010-157 63 61.

Bra att veta
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10 % rabatt på böcker (gäller inte kurslitteratur), papper och kontorsvaror.

Anmälan