Tillbaka till Retorik

Våga tala - med improvisation och röstteknik som verktyg

Här får du chansen att – med improvisation, röstteknik och andningsövningar – utforska och utveckla din röst. Byt stress mot avslappning, obehag mot ett gott skratt. Du lämnar kursen med verktyg och inspiration för att våga tala.

Innehåll
Vi kommer improvisera utifrån talarsituationen, där vi utforskar både kroppsspråk och röst. Genom avslappnande andningsövningar och distansskapande lekar kan du hjälpas hitta ett nytt lugn och lust att utvecklas i din unika röst. Kursen innehåller:

– Övning i talarposition
– Röstuppvärmningsövningar
– Samtal om talarsituationen
– Utforskande improvisationer i kroppspråk och röstteknik
– Improvisation i timing och koncentration


Upplägg
Under 3 tillfällen träffas vi och utforskar vår förmåga att tala. Samtal kombineras med improvisation och vi börjar med att inta talarpositionen för att fortsätta mot hur du kan utvecklas som talare.

Förkunskaper
Du som kommer har ett intresse för att utforska och en vilja att utveckla din förmåga att våga tala. Erfarenhet inom teater eller som talare behövs inte.

Kursledare
Anton Ekenberg är aktiv film- och scenkonstaktör med vana av att arbeta mycket med kropp och röst. Till vardags arbetar han även med dramaundervisning och annan kreativ verksamhet i förskoleklass. I sitt arbete tar han hjälp av bl.a. improvisationslekar, humor, andning och fysisk teater.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tag med mobiltelefon eller liknande, med möjlighet att spela upp musik och spela in ljud, samt viljan att våga. Ett gott skratt och eftertanka kommer finnas på plats.

Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Vi kan erbjuda språkundervisning i c:a 20 olika språk, alltifrån nybörjare till mer avancerad nivå.

Världen är din arbetsplats-behärska språket

Har ni en grupp som träffas regelbundet kring ett intresse? Då kan ni starta en studiecirkel!

Klara dig bättre i vardagssituationer på resan.