Tillbaka till Övrig Musik

Gitarr Fingerpicking

Lär dig spela fingerpicking som man gör i amerikansk folk – och bluesmusik .
Här lär vi oss komma igång och förstå grunderna för fingerpicking. Vi spelar inte klassiskt gitarrspel utan den typ av fingerpicking som har sina rötter i amerikansk folk-och bluesmusik, och som idag är så förknippad med singer - songwriters. Vuxna från 18 år


Innehåll
Kursen innehåller introduktion till fingerspelets grunder och historia, några enkla melodier, spela med olika stämningar, spela till sång

Upplägg
En gång i veckan 5 x 60 minuter.

Förkunskaper
Du bör ha spelat gitarr ett tag och känna till grundackorden. Du behöver inte kunna läsa noter

Kursledare
Olle Unenge är en mycket uppskattad och inspirerande musiker och konstnär som hela sitt liv har spelat och sjungit sånger. Han har stor erfarenhet av undervisning och som frilansmusiker . Olle ingår i bandet Tullamore Brothers och har släppt en soloskiva.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Medtag egen gitarr

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan