Tillbaka till Yoga

MediYoga -Nyhet!

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Letar du efter ett sätt att förebygga stress? Att öka ditt inre lugn?

Mediyogan är utvecklad vid institutet för Medicinsk Yoga (IMY) och används idag både som friskvård, förebyggande hälsovård och för rehabilitering inom den svenska hälso- och sjukvården.
Mediyogan ser till hela människan och skapar balans på alla plan - fysisk, mentalt och emotionellt. För många innebär det såväl mindre stress som ökad inre styrka och insikt. Fysiskt hjälper MediYogan till att förbättra din rörlighet, hållning och ökar din kroppskännedom. Det är även vanligt att uppleva en ökad vakenenergi och en djupare sömn.

Innehåll
MediYoga är en mjuk och meditativ yogaform som utvecklats från den klassiska Kundaliniyogan. Enkla, fysiska yogarörelser och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationsträning. Varje pass består av lugna yogaövningar och djupverkande meditation och avslappning. Mediyogan är mjuk, inkännande och samtidigt mycket kraftfull.

Upplägg
Alla kan utöva MediYoga, även du som har fysiska begränsningar eftersom den även kan göras sittande på stol. Övningarna utförs långsamt och kontrollerat och alltid med utgångspunkt från din förmåga och kapacitet.

Förkunskaper
Nybörjare som mer erfarna. Inga förkunskaper behövs för att delta, alla är välkomna!

Kursledare
Britta Jakubenko är diplomerad friskvårds-och stresspedagog med kognitiv inriktning, där hon även utbildat sig till MediYogainstruktör.
Britta leder också Zumba på Medborgarskolan, samt kommande kurser i massage. Hon har ett holistiskt synsätt och drivs av människors glädje, där dans och yoga är ett givet verktyg.

Kursmaterial
Inget kursmaterial för denna kurs.

Bra att veta
Av hygieniska skäl ber vi dig ta med egen yogamatta samt en varm filt. Bär löst åtsittande kläder. Lämna gärna smycken och klockor hemma.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor